O nas
Smithfield Polska to grupa firm działających w łańcuchu żywnościowym produkcji zwierzęcej kontrolująca przebieg produkcji „od pola do stołu”.
Smithfield Polska tworzą:
– Agri Plus Grupa Paszowa – zajmująca się produkcją pasz
– Agri Plus – prowadząca działalność w zakresie hodowli trzody chlewnej
– Animex – producent mięsa wieprzowego, drobiowego oraz wysokiej jakości przetworów mięsnych pod tak znanymi markami jak: Krakus, Morliny, Morlinki, Berlinki, czy Mazury.
Nasza filozofia działania
:
Podstawowe założenie naszych działań to tzw. pionowa integracja „od pola do stołu” zapewniająca bezpieczeństwo produktu i gwarantująca zaopatrzenie w najwyższej jakości materiał hodowlany, mięso i produkt przetworzony przy zachowaniu tzw. traceability (kontroli źródła pochodzenia).
Zrównoważony rozwój:
wszystkie podmioty należące do Smithfield Polska prowadzą szeroko zakrojoną działalność wspierającą tzw. “zrównoważony rozwój”.
Obszary zrównoważonego rozwoju to: absolutne bezpieczeństwo produkowanej żywności, dbanie o tzw. dobrostan zwierząt, dbanie o środowisko naturalne, zapewnienie bezpieczeństwa pracownikom, wspieranie lokalnych społeczności, wyróżnienia za działania z zakresu zrównoważonego rozwoju i komunikacja o nich oraz kreowanie wartości.
Kodeks Etyki i Postępowania w Biznesie
Smithfielda to wytyczne jakimi kierujemy się, aby prezentować sprawiedliwe i przejrzyste relacje z naszymi klientami, dostawcami, lokalnymi społecznościami oraz pracownikami.
Kierownictwo SF Polska:
Dariusz Nowakowski – Prezes Smithfield Polska
Marcin Świąć– V-ce Prezes Smithfield Polska
Luis Cerdan– V-ce Prezes ds. Operacyjnych Smithfield Polska