O firmie

Produkcja żywności "od pola do stołu"

Smithfield Polska to grupa firm działających w Polsce w łańcuchu produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego, kontrolująca przebieg produkcji „od pola do stołu”.

Smithfield Polska należy do Grupy Smithfield Foods, Inc. (USA), której głównym udziałowcem jest WH Group notowana na giełdzie w Hongkongu. Firmy te tworzą grupę będącą największym producentem wieprzowiny na świecie.

Smithfield Foods, Inc jest firmą zatrudniająca 57 tysięcy pracowników w 11 krajach świata.  Jest pionierem w zakresie wprowadzenia modelu dostarczania bezpiecznej żywności dzięki kontroli jej produkcji na każdym etapie. Smithfield jest właścicielem ponad 50 znanych i rozpoznawalnych marek, co jest najlepszym świadectwem zaufania konsumentów do firmy.

Specjalistyczna wiedza ekspercka, którą Smithfield Foods, Inc. dzieli się w krajach, w których inwestuje – w tym w Polsce – pozwoliła na powstanie podmiotów blisko współpracujących z lokalnymi hodowcami i producentami sektora rolniczego. Smithfield oferuje im stały rozwój i zwiększenie konkurencyjności przy jednoczesnym obniżeniu ryzyka rynkowego.

Produkcja żywności w sposób odpowiedzialny to główne przesłanie towarzyszące działaniom Smithfield Foods, Inc. na całym świecie potwierdzone uznaniem konsumentów w ponad 100 krajach, do których trafiają produkty firmy.

Działalność Smithfield Polska opiera się na dbałości o wszystkie aspekty działalności operacyjnej, zapewniając bezpieczeństwo żywności i pewność, że pochodzi ona z zasobów o najwyższej jakości.

Smithfield Polska tworzą: